Zonnepanelen schoonmaken door Solar Systems Sliedrecht

Zonnepanelen schoonmaken? Laat het over aan de experts van Solar Systems Sliedrecht

Optimaliseer je energieopbrengst met onze vakkundige zonnepanelenreiniging

Direct een pakket kiezen
Maximale prestatie door zonnepanelen schoonmaken

Maximale prestatie

Met onze schoonmaakservice zorgen we ervoor dat je zonnepanelen altijd optimaal presteren, waardoor je het hoogste rendement uit je investering haalt.

Zonnepanelen schoonmaken professional

Deskundige zorg

Ons team van ervaren professionals gebruikt de nieuwste technieken en materialen om je zonnepanelen veilig en grondig te reinigen, zodat je zorgeloos kunt genieten van schone energie.

Zonnepanelen schoonmaken - Duurzaam onderhoud

Duurzaam onderhoud

Onze milieuvriendelijke reinigingsmethoden verlengen de levensduur van je zonnepanelen zonder schade aan het milieu toe te brengen.

Moet je zonnepanelen schoonmaken

Moet je zonnepanelen schoonmaken? Ja!

Het regelmatig schoonmaken van zonnepanelen is cruciaal voor het behoud van hun efficiëntie en levensduur. Vuil, stof, bladeren, en zelfs vogeluitwerpselen kunnen zich ophopen op de panelen en leiden tot een verminderde energieopname. Dit betekent dat je zonnepanelen niet de maximale hoeveelheid zonlicht kunnen omzetten in elektriciteit, wat resulteert in een lagere energieproductie.

Door je zonnepanelen schoon te houden, zorg je ervoor dat ze zoveel mogelijk zonlicht vangen en omzetten. Dit is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu, omdat je optimaal gebruikmaakt van je duurzame energiebron. Bovendien kan het schoonmaken van zonnepanelen potentieel schadelijke opbouw voorkomen die de panelen op de lange termijn kan beschadigen.

Het is aan te raden om zonnepanelen minimaal één keer per jaar te laten reinigen door professionals, die de juiste apparatuur en expertise hebben om de klus veilig en effectief te klaren. Bij Solar Systems Sliedrecht bieden we een gespecialiseerde schoonmaakservice aan die is afgestemd op de specifieke behoeften van jouw zonnepanelen, zodat je altijd verzekerd bent van de beste prestaties.

Ik wil graag advies

Onze reinigingspakketten


t/m 10 zonnepanelen

Small

€75,-
Per schoonmaakbeurt
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
Kies dit pakket
11 t/m 16 zonnepanelen

Medium

€95,-
Per schoonmaakbeurt
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
Kies dit pakket
17 t/m 25 zonnepanelen

Large

€115,-
Per schoonmaakbeurt
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
Kies dit pakket
vanaf 26 zonnepanelen

Maatwerk

Offerte
Op maat
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
Kies dit pakket

tot 25%

Meer rendement!

100+

Huishoudens en bedrijven geholpen

100%

Tevredenheid
Dennis Verhoef over solar Systems Sliedrecht

Rob van Laarhoven

"De zonnepanelenreiniging van Solar Systems Sliedrecht maakt verschil"

"Na de professionele reiniging door Solar Systems Sliedrecht schitteren mijn zonnepanelen weer als nieuw. Het verschil in energieopbrengst was direct merkbaar. Een schone en glanzende investering die zichzelf terugverdient!"

Voordelen van zonnepanelen schoonmaken door Solar Systems Sliedrecht

zonnepanelen schoonmaken verhoogd rendement

Verhoogd rendement door professionele reiniging

Vuilophoping op zonnepanelen, zoals stof, zand, en vogelpoep, kan het rendement van je zonnepanelen aanzienlijk verminderen. In sommige gevallen kan dit verlies oplopen tot wel 25%.


Regelmatige professionele reiniging door Solar Systems Sliedrecht verwijdert deze ophopingen effectief, waardoor de efficiëntie van je zonnepanelen wordt hersteld en geoptimaliseerd. Dit zorgt voor een consistente energieproductie en een beter rendement op je investering.
zonnepanelen schoonmaken zorgt voor een langere levensduur van zonnepanelen

Langere levensduur van zonnepanelen

  De levensduur van zonnepanelen kan aanzienlijk worden beïnvloed door de manier waarop ze worden onderhouden. Door jaarlijks professioneel te reinigen, voorkom je schade die veroorzaakt kan worden door hardnekkig vuil en mosvorming.

  Solar Systems Sliedrecht gebruikt gespecialiseerde, zachte borstels en gedemineraliseerd water, wat zorgt voor een veilige en grondige reiniging. Dit onderhoudsproces helpt niet alleen om de panelen in topconditie te houden, maar verlengt ook hun levensduur, waardoor je langer van je zonne-energiesysteem kunt genieten.

Ik wil graag advies 
Milieuvriendelijke reinigingsmethode om zonnepanelen schoon te maken

Milieuvriendelijke reinigingsmethode

  Bij Solar Systems Sliedrecht staat duurzaamheid centraal, ook als het gaat om het reinigen van zonnepanelen. We gebruiken uitsluitend schoon met gedemineraliseerd water zonder toegevoegde chemische reinigingsmiddelen.

  Deze milieuvriendelijke aanpak zorgt ervoor dat je zonnepanelen niet alleen schoon, maar ook 'groen' blijven. Door te kiezen voor een milieubewuste reinigingsmethode, draag je bij aan een duurzamere toekomst en verminder je de ecologische voetafdruk van je huishouden.

Waarom de onderstaande methoden vermeden moeten worden

Zonnepanelen schoonmaken met kraanwater? Doe het niet!

Zonnepanelen schoonmaken met kraanwater? Doe het niet!

  Het gebruik van kraanwater voor het reinigen van zonnepanelen wordt afgeraden. Kraanwater bevat mineralen en zouten die kunnen achterblijven op de panelen na het drogen.

  Deze resten kunnen leiden tot kalkaanslag, wat de efficiëntie van de zonnepanelen vermindert en het oppervlak kan beschadigen. Bij Solar Systems Sliedrecht gebruiken we daarom gedemineraliseerd water, dat niks achterlaat en zorgt voor een veilige en effectieve reiniging.

Zonnepanelen schoonmaken met tuinslang? niet doen..

Zonnepanelen schoonmaken met tuinslang? Slecht idee..

  Het schoonspuiten van zonnepanelen met een tuinslang lijkt misschien een snelle oplossing, maar het is niet effectief en kan zelfs schadelijk zijn. De waterdruk van een tuinslang kan de beschermende coating van de panelen beschadigen en de waterdruppels kunnen vuil verspreiden in plaats van het te verwijderen.

  Bovendien kan het gebruik van hard water uit een tuinslang leiden tot kalkaanslag. Daarom kiest Solar Systems Sliedrecht voor gespecialiseerde reinigingsmethoden die de panelen veilig en grondig schoonmaken.

Ik wil graag advies 
Zonnepanelen schoonmaken met autoshampoo is een slecht idee

Zonnepanelen schoonmaken met autoshampoo is  niet verstandig..

Het gebruik van autoshampoo of andere schoonmaakmiddelen is niet aan te raden voor zonnepanelen. Deze producten kunnen chemische stoffen bevatten die de anti-reflectieve coating van de panelen kunnen aantasten. Dit vermindert de efficiëntie van de zonnepanelen en kan leiden tot permanente schade.


Bij Solar Systems Sliedrecht gebruiken we alleen water voor het reinigen, om de integriteit en prestaties van je zonnepanelen te waarborgen.

Zonnepanelen schoonmaken met tuinslang? niet doen..

Zonnepanelen schoonmaken azijn kun je beter ook niet doen..

  Hoewel azijn een populair huishoudelijk schoonmaakmiddel is, is het niet geschikt voor zonnepanelen. De zure aard van azijn kan de beschermende laag van de panelen aantasten en de efficiëntie van de energieopwekking verminderen.

  Daarnaast kan azijn bij droging vlekken achterlaten, wat contraproductief is voor het reinigingsproces. Solar Systems Sliedrecht kiest voor een veiligere en effectievere aanpak met gedemineraliseerd water.

Zonnepanelen schoonmaken bedrijf

Zonnepanelen schoonmaken bedrijf: Solar Systems Sliedrecht

Bij Solar Systems Sliedrecht begrijpen we het belang van goed onderhouden zonnepanelen. Daarom bieden we onze gespecialiseerde reinigingsservice aan door heel Nederland, met een focus op Zuid-Holland. Ons team van deskundige professionals is uitgerust om elke klus aan te pakken, groot of klein, waarbij we gebruikmaken van de meest effectieve en veilige reinigingsmethoden.


Uitgebreide dekking, lokale expertiseOnze diensten zijn niet beperkt tot één regio; we hebben de capaciteit en de expertise om klanten door heel Nederland te bedienen. Met een sterke aanwezigheid in Zuid-Holland, kennen we de lokale omstandigheden en uitdagingen als geen ander. Of je nu in een stedelijke omgeving of in een meer landelijke setting woont, ons team staat klaar om je zonnepanelen te reinigen met de zorg en aandacht die ze verdienen.


Professionele aanpak

We begrijpen dat elk zonnepaneelsysteem uniek is. Daarom bieden we een op maat gemaakte service die is afgestemd op de specifieke behoeften van jouw installatie. Ons team gebruikt geavanceerde apparatuur en technieken om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen grondig en veilig worden gereinigd, zonder risico op beschadiging.


Waarom kiezen voor ons?

 • Deskundigheid: Onze professionals zijn getraind in de nieuwste reinigingstechnieken en hebben uitgebreide kennis van verschillende soorten zonnepanelen.
 • Veiligheid: We gebruiken alleen veilige, niet-corrosieve reinigingsmiddelen en methoden die de levensduur van je panelen niet in gevaar brengen.
 • Efficiëntie: Met onze efficiënte aanpak zorgen we ervoor dat je zonnepanelen snel en grondig worden gereinigd, met minimale verstoring van je dagelijkse routine.
 • Lokale Aanwezigheid: Onze sterke aanwezigheid in Zuid-Holland betekent dat we snel ter plaatse kunnen zijn, terwijl we ook klanten in heel Nederland bedienen.


Kies voor Solar Systems Sliedrecht voor een betrouwbare, professionele reiniging van je zonnepanelen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte of meer informatie over onze diensten.

Ik wil een pakket kiezen

Kosten zonnepanelen schoonmaken

Bij Solar Systems Sliedrecht begrijpen we dat de kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen een belangrijke overweging zijn. Daarom werken we met duidelijk gedefinieerde reinigingspakketten, zodat je precies weet wat je kunt verwachten qua service en prijs. Onze pakketten zijn ontworpen om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen, zonder in te leveren op de kwaliteit van onze dienstverlening.


Geen verborgen kosten

Transparantie is voor ons essentieel. Bij ons zijn er geen verborgen kosten of onverwachte toeslagen. De prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt. Bovendien bieden we vooraf duidelijke offertes, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Investeer in Rendement

Het regelmatig schoonmaken van je zonnepanelen is niet alleen een kwestie van esthetiek; het is een investering in de efficiëntie en levensduur van je systeem. Een schoon zonnepaneel presteert beter, wat leidt tot een hoger rendement en een langere levensduur van je installatie.

t/m 10 zonnepanelen

Small

€75,-
Per schoonmaakbeurt
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
 • Digitale rapportage
11 t/m 16 zonnepanelen

Medium

€85,-
Per schoonmaakbeurt
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
 • Digitale rapportage
17 t/m 25 zonnepanelen

Large

€115,-
Per schoonmaakbeurt
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
 • Digitale rapportage
vanaf 26 zonnepanelen

Maatwerk

Offerte
Op maat
 • Professionele jaarlijkse reiningingsbeurt
 • Visuele controle van zonnepanelen installatie
 • Digitale rapportage

'Hoe schoner je zonnepanelen zijn, hoe meer energie je opwekt en dat betekent weer minder gebruik van fossiele brandstoffen. En zo zijn we een stapje bij een duurzame wereld"

"Professionaliteit staat voorop!"
"Bij Solar Systems Sliedrecht staat professionaliteit voorop. Hun service overtrof onze verwachtingen!"
Dennis Verhoef over solar Systems Sliedrecht
Dennis Verhoef
"Dank voor de uitmuntendheid"
Met Solar Systems Sliedrecht kregen we snelle service, deskundige installatie en als bonus prachtige dronefoto's van ons pand.
David Roelofs over Solar Systems Sliedrecht
David Roelofs - DAR Bouwadvies
"Een team dat echt geeft om kwaliteit!"
"Een naadloze installatie en een team dat echt om kwaliteit geeft. Dank, Solar Systems Sliedrecht!"
Dennis Verhoef over solar Systems Sliedrecht
Rob van Laarhoven

Veelgestelde vragen over het reinigen van zonnepanelen

Hoe zonnepanelen schoonmaken?

Gebruik zachte borstels en gedemineraliseerd water om krassen en kalkaanslag te voorkomen. Vermijd harde schuurmiddelen en agressieve chemicaliën.

Hoe vaak zonnepanelen schoonmaken / reinigen?

Het wordt aanbevolen om zonnepanelen minimaal één keer per jaar te reinigen voor optimale prestaties.

Kun je zelf zonnepanelen schoonmaken (en is het verstandig)?

Ja, je kunt zelf zonnepanelen schoonmaken, maar het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Overweeg professionele reiniging voor moeilijk bereikbare of grote installaties.

Waarmee zonnepanelen schoonmaken?

Gebruik gedemineraliseerd water en een zachte borstel of spons. Vermijd zeep, aangezien dit strepen kan achterlaten.

Mag je zonnepanelen schoonmaken?

Ja, het is toegestaan en aanbevolen om zonnepanelen schoon te maken voor betere prestaties.

Wanneer zonnepanelen schoonmaken?

Idealiter in de lente of het vroege najaar, wanneer de zonintensiteit toeneemt.

Is zonnepanelen schoonmaken zinvol?

Ja, schoonmaken kan het rendement van zonnepanelen aanzienlijk verhogen.

Worden zonnepanelen schoon van regenwater?

Regenwater kan helpen, maar is vaak niet voldoende om alle vuil en aanslag te verwijderen.

Waar kunnen zonnepanelen niet tegen?

Zonnepanelen kunnen beschadigd raken door harde schuurmiddelen, hoge drukspuiten en agressieve chemicaliën.

Welke maand zonnepanelen schoonmaken?

Maart of april is ideaal, net voor de piek van de zomerzon.

Heeft vogelpoep invloed op zonnepanelen?

Ja, vogelpoep kan de efficiëntie van zonnepanelen verminderen en moet zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe verwijder je vogelpoep van zonnepanelen?

Gebruik een zachte borstel en veel zacht water om vogelpoep voorzichtig te verwijderen.

Hoe duur is zonnepanelen schoonmaken?

De kosten variëren: tot 10 panelen €75, 11-16 panelen €85, 17-25 panelen €115. Meer dan 25 panelen is maatwerk.

Welke zeep voor zonnepanelen?

Vermijd zeep; gebruik alleen zacht water. Als zeep nodig is, kies dan voor een mild, ecologisch product.

Kun je zonnepanelen schoonmaken met kraanwater?

Ja, maar gedemineraliseerd water is beter om kalkvlekken te voorkomen.

Hoe snel gaan zonnepanelen achteruit?

Zonnepanelen degraderen gemiddeld met ongeveer 0,5% tot 1% per jaar.

Wat is het rendement wanneer je zonnepanelen schoonmaakt?

Regelmatig schoonmaken kan het rendement met 3% tot 25% verhogen, afhankelijk van de locatie en vervuilingsgraad.

Waarom zonnepanelen uitzetten bij schoonmaken?

Dit is een veiligheidsmaatregel om elektrische schokken te voorkomen.

Waar kun je het beste zonnepanelen mee schoonmaken?

Het beste is om zonnepanelen te reinigen met een zachte borstel, spons en gedemineraliseerd water.

Kies je pakket of vraag om advies